Uszodai vízkezelőszerekkel a víz minőség megtartásához

2024 febr 1. | Vállalkozás

Az uszodai vízkezelőszerek használatán nem szabad spórolni. A  vízfertőtlenítés a vendégek érdekében történik.

A vendég egészsége az első

A termál fürdők, uszodák, wellness részlegek, strandok egész évben kínálnak kikapcsolódást vízben és víz mellett. A higiénia megőrzése kiemelten fontos egy ilyen helyszínen. A strandok, uszodák területén a vizes közeg termékeny táptalaját nyújtja a fertőzéseknek.

A bőrbetegségek és intim fertőzések az arra fogékonyaknak állandó küzdelmet jelentenek. Egy-egy vízben töltött program után könnyű vírusos uszodai szemölcsökkel, gombás fertőzésekkel vagy intim betegségekkel távozni a létesítményből.

Ez nem jelenti azt, hogy nagy ívben el kell kerülni a fürdőket. Az alapvető higiénia megtartása mellett gondot kell fordítani arra is, hogy jó hírű, színvonalas intézményben töltse el a vendég a szabadidejét.

A vízkezelés mindennapos feladat

A medencék fenntartása komplett felszerelést és állandó vízekezelést igényel. Sajnos sok helyen nem alkalmaznak mindenre kiterjedő vízkezelést vagy elavult berendezésekkel is beérik.

Alapvető dolognak számít az algaölőszer használata, a klór erejének kihasználása. Az sem jelent jót, ha egy medence vizének túlságosan klór szaga van, de az is intő jel, ha nem lehet lelátni a medence aljáig, illetve a falak nyálkásak. A zöldes árnyalatú víz, a bőrirritációt, szemgyulladást vagy hasmenést okozó víz sem vendégbarát vízminőségre utalnak. 

A vegyszerek megfelelő aránya megszünteti a baktériumok, gombák jelenlétét a vízben. A rendszeres ellenőrzés, az értékek monitorozása tudja támogatni az egészségre nem ártalmas víz állapotát. Csak ilyen medencét lehet hosszú távon alkalmasnak minősíteni a rendszeres használatra.

A boltunkban többféle vízfertőtlenítő termék elérhető, amiket medencét üzemeltető létesítmények számára ajánlunk. A www.anilin.hu honlapon szerepelnek az elérhető termékeinkről szóló információk. Szívesen adunk a felmerülő kérdésekre válaszokat a 06 1 215 3058, 06 30 210 9444 telefonszámokon vagy üzenetben, az anilin@anilin.hu email címen.