Az online számlázás változásai: Mit érdemes tudni?

2020 máj 27. | Vállalkozás

Az online számlázás ma már nem ismeretlen fogalom hazánkban a vállalkozások számára, és a kötelezettek száma folyamatosan nő. 2018. július 1-jén online adatszolgáltatási kötelezettséget vezettek be, melynek alapja, hogy valamennyi minimum 100.000 Forint áfatartalmú számlát, ami belföldi adóalanynak lett kiállítva, azonnal el kell juttatni a NAV-hoz az úgynevezett Online Száma rendszeren keresztül. A beküldendő számlák köre azonban 2020 második felétől bővülni fog. Nézzük, milyen változásokra kell számítani az online számlázással kapcsolatosan?

A kötelezettek számának bővítése két lépésben fog zajlani. 2020. július 1-től eltörlik a korábban megszabott összeghatárt, így már 100.000 Forint alatt is valamennyi belföldi adóalany részére kiállított számlát el kell juttatni a NAV-nak. 2021. január 1-től pedig a magánszemélyeknek kiállított számlákat is be kell küldeni az adóhatóságnak.

Az online számlázás tehát minden hazai vállalkozás számára kötelezővé válik a közeljövőben, így az adminisztráció jelentősen növekedni fog, amire időben fel kell készülnie a cégeknek. Az online számlázás többféle módon történhet, a vállalkozások választhatnak az automatikus beküldés vagy a manuális adatfeltöltés között, utóbbi esetében általában 4 napon belül el kell juttatni az adatokat az adóhatóságnak.

Ha vállalkozása eddig nem tartozott a kötelezettek táborába, de a változásokkal Ön is érintetté válik az online számlázásban, kérje szakértők segítését! Cégünk, a Cas-Tech-Trade Kft. mindenben rendelkezésére áll a vállalkozásoknak, hogy fel tudjanak készülni az online számlázással járó teendőkre. Mi nem csupán a szükséges készülékeket tudjuk biztosítani, de a karbantartást és szervizelést is ránk bízhatja, így hosszú távon számíthat cégünkre. Ismerje meg termékeinket és szolgáltatásainkat, melyekről részletesen tájékozódhat www.penztargepszerviz.hu weboldalunkon! Amennyiben kérdése van, munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére elérhetőségeinken bármelyikén! Hívjon minket a +36-1-330-5072-es és a +36-20-485-1199-es telefonszámok egyikén vagy a sales@cttservice.hu e-mail címen!