Szakmai felelősségbiztosítás és a díjszámítás

2021 nov 30. | Tervezés

Szakmai felelősségbiztosítás tervezőmérnököknek, a legjobb ajánlatokkal! Segítünk, hogy olyan szerződést kössön, ami valódi támogatást jelent egy váratlan helyzetben és anyagilag is kedvez Önnek!

Munkája során senki sem szereti a kellemetlen meglepetéseket, különösen akkor, ha az olyan költséggel jár, ami veszélybe sodorhatja a vállalkozás jövőjét. Ugyan a szakmai felelősségbiztosítás az építőiparban dolgozó tervezőmérnökök számára törvényi előírás, nem érdemes kötelező költségként tekinteti rá, sokkal inkább egy olyan szolgáltatásként, ami adott esetben megmentheti a céget. A megfelelő szerződéssel a biztosítótársaságra hárul a károk megtérítése, így nem kell váratlan, magas összegű kiadással számolni a vállalkozásnak. A szakmai felelősségbiztosítás díját viszont értelemszerűen ki kell fizetni, ezért a biztosítható tevékenységek és a szerződés egyéb feltételeinek ellenőrzése mellett az is nagy figyelmet érdemel, hogy mennyibe kerül a szolgáltatás.

A díjszámítással összefüggésben a legfontosabb tudnivaló, hogy köthető keretszerződés és projektbiztosítás is. Mivel a szakmai felelősségbiztosítás díja másképp alakul a két esetben, ezért először erről kell döntést hozni, utána lehet áttérni az anyagiakra. Míg keretszerződés esetén a szakmai tevékenység éves árbevétele alapján számítandó a költség, így azzal könnyen lehet kalkulálni, addig projektbiztosítás esetén egyedi ajánlatot kell kérni. Bármelyik ajánlatra esik a választás, a minimális díjnál többel érdemes számolni, hogy a szakmai felelősségbiztosítás valóban hasznos segítség legyen egy káreseménynél.

A Hungarorisk Kft. szakértői segítenek Önnek átlátni a biztosítótársaságok ajánlatait, hogy a legjobb döntést hozza meg! Tudjon meg többet szolgáltatásunkról, valamint a szakmai felelősségbiztosítás részleteiről és lehetőségeiről a www.mernokbiztositas.hu weboldalon! A témában felmerülő kérdéseit tegye fel bátran, forduljon hozzánk bizalommal a +36-1-454-0308-as telefonszámon vagy írjon üzenetet a hrisk@hungarorisk.hu e-mail címre!