Karos állvány, ahogy az áru megköveteli

2021 júl 26. | Tervezés

Egy raktár kialakítása rengeteg tervezést igényel, hiszen ilyen környezetben csak akkor lehet hatékonyan dolgozni, ha mindennek megvan a maga helye. Különösen nehéz a helyzet akkor, ha hosszú, terjedelmes áruk raktározását kell megoldani vagy jellemzően nem egységes rakományok tárolásáról kell gondoskodni. A klasszikus polcos állványok ilyen raktárban szóba sem jöhetnek, az átlagostól eltérő igények a raktárberendezés terén is rendhagyó megoldásokat követelnek. A legjobb választás ilyen környezetben a karos állványok alkalmazása, ami lehetővé teszi a szakszerű raktározást és gördülékeny munkavégzést.

karos állványok segítségével az áru biztonságosan tárolható, könnyen áttekinthető és gyorsan hozzáférhető, ezek pedig a raktártechnika legalapvetőbb követelményei. A berendezések előnyei közé sorolható továbbá, hogy jól terhelhetőek, és a kiegészítő lehetőségeknek köszönhetően kifejezetten sokoldalúan használhatóak. Ám fontos tudni, hogy a karos állványok is csak akkor tesznek eleget az elvárásoknak, ha kifejezetten az adott környezetre lettek tervezve. A raktár kialakítása során többek között olyan tényezőknek is figyelmet kell szentelni, mint az optimális helykihasználás, ezért jó, ha a karos állványok egyedi vevői igények alapján készülnek.

A karos állványok esetében is érvényes az az alapelv, hogy a raktárberendezést kell az áruhoz igazítani, és semmi esetre sem fordítva. Minden tekintetben olyan konstrukciót kell tervezni, amit a környezet sajátosságai és a raktárban jellemző munkafolyamatok szükségessé tesznek.

Ha a raktár kialakítása vagy korszerűsítése előtt áll, és professzionális megoldásra van szüksége, a Vasszer Raktártechnika Kft. szakértő csapatára számíthat! Szolgáltatási palettánkon a karos állványok tervezése és kivitelezése is helyet kapott, amivel kapcsolatban bármilyen egyedi igényt megvalósítunk, méghozzá kiváló minőségben. Ha érdekli a lehetőség, a www.vasszer.hu weboldalon bővebben tájékozódhat, amennyiben pedig szeretne ajánlatot kérni, lépjen velünk kapcsolatba a +36- 32-512-600-as telefonszámon vagy a vasszer@vasszer.hu e-mail címen!