UV védelem kisokos, hogy naprakészen várd a nyarat

2023 máj 10. | Tanácsadás

Szikrázó napsütésben bizonyára Te is nagyobb kedvvel vágsz bele a munkába, de ne feledd, hogy ez az időjárás sem veszélytelen! Az UV-sugárzás elleni védelem nélkülözhetetlen ahhoz, hogy megőrizd a bőröd egészségét és a látásod épségét, ezért most hoztunk néhány hasznos tanácsot a munkaruha, védőfelszerelés kiválasztásához.

Ahogy beköszönt a nyár, elérkezik az idő, amikor minden fórumon a napvédelem van terítéken, hiszen az UV-sugárzás káros hatásait nem lehet eléggé hangsúlyozni. Talán Te is már annyiszor hallottad ezt, hogy csak legyintesz, de hidd el, a saját érdekedben jobb, ha komolyan veszed a dolgot és alaposan megfontolod, mit viselsz, amikor a szabadban dolgozol, hiszen többet kockáztatsz, mint egy leégést.

Ha olyan munkaruhát szeretnél, ami megbízható védelmet jelent a bőrödnek nyáron, akkor az EN 13758-2 jelzést kell keresned a leírásokban. A megfelelő minősítés garancia arra, hogy olyan ruháról van szó, ami fel van vértezve az UV-sugarak elleni védőtulajdonságokkal. A nap elleni védelem mértéke számos tényező függvénye, maga az alapanyag fajtája, a szövet sűrűsége már önmagában meghatározó, de az ellenállóképesség növelhető különféle bevonatokkal.

Bár igazán meleg napokon rövid és lenge ruhákra vágysz, az egyik legjobb társ ilyenkor egy okosan megválasztott hosszú ujjú póló is. Ne aggódj, a professzionális munkaruhák remekül szellőznek, így a látszat ellenére komfortos lesz viselni és a teljes karod védelmet élvezhet az UV-sugárzással szemben. Ezen felül, amit semmiképp se felejts el viselni, az egy jó sapka, ami könnyű anyagból készült, mégis maximális UV védelmet nyújt.

Tudtad? Egy felmérés szerint az emberek 95%-a van tisztában azzal, hogy az UV-sugárzás bőrproblémákhoz vezethet, viszont csak 7% tudja, hogy szembetegségeket is eredményezhet! Ugye, számodra egyértelmű, hogy a szemeidet is óvnod kell a nyári időszakban, még olyankor is, amikor épp felhős az ég?

Egy ideális védőszemüveg, például a Hellberg palettájáról, segít megőrizni a látásod épségét és eközben a munkavégzésben sem akadályoz. Itt természetesen a lencsék tulajdonságait kell elsőként megvizsgálnod, de fontos az is, hogy olyan szemüveget válassz, ami jól illeszkedik és a puha orrnyeregnek köszönhetően kényelmes viselni.

Ne kockáztass, helyette nézz szét a www.munkaruha-munkacipo.hu weboldalon, és tapasztald meg első kézből, hogyan gondoskodnak az UV védelemről a legnagyobb gyártók! Kérdéseidet ne tartsd magadban, hívd a +36-70-701-1617-es telefonszámot vagy írj üzenetet az info@munkaruha-munkacipo.hu e-mail címre, szívesen segítünk!