Miért fontos a raktári állványrendszerek védelme?

2022 dec 22. | Tanácsadás

Szeretné igazán sokáig használni a frissen megvásárolt raktári állványrendszereket? Gondolt már arra, hogy beruház egy professzionális védőelem-rendszer kiépítésére is? Elsőre talán extra kiadásnak látszik, ám valójában hosszú távon rengeteget spórolhat vele, ráadásul nem kevés bosszúságtól megkímélheti magát!

A nagyobb épületkomplexumokban szinte megállás nélkül jönnek-mennek a targoncák, melyek villája, illetve tolatáskor a teste is jelentős kárt okozhat a raktári állványrendszerek elemeiben. Elég egy raklapból kiálló rész, ami beakad, és történik egy újabb sérülés, nem beszélve arról, ha pontatlanul lett behelyezve az áru, ami az szintén sérüléshez vezethet.

Sokan úgy vélik, hogy fölösleges felkészülni olyan helyzetekre, amik ritkán következnek be, azonban a tapasztalat azt mutatja, hogy viszonylag sűrűn keletkeznek kisebb sérülések az állványokban. Hogy milyen gyakran kell ilyesmire számítani, az sokféle tényezőtől függ, emberi hiba, de silány minőségű csomagolás is eredményezhet kárt, éppen ezért egyetlen raktárban sem lehet kizárni a lehetőségét.

Ehhez hozzá kell tenni azt is, hogy a sérült állványrendszer-elemek cseréje jelentős kiadással jár a cégnek. Az egyik leggyakrabban előforduló eset az állványláb alsó részének sérülése, és mivel ennek cseréje bonyolult művelet, a költsége is magas. Legyen szó bármilyen kárról, amíg nincs orvosolva a probléma, tárolókapacitást veszít a cég, ami szintén hiányként jelentkezik a költségvetésben.

Tény, hogy a védőelem-rendszer kiépítése költséges beruházás, ugyanakkor hosszú távon mégiscsak ezzel a megoldással lehet többet spórolni. A raktári állványrendszerek védő elemei szilárdak, ennélfogva hatékonyan óvják a berendezéseket, ugyanakkor rugalmasak, vagyis nem kell attól tartani, hogy tönkremennek egy-egy ütközés következtében.

Mindezek ismeretében úgy döntött, hogy szeretné védőelem-rendszerrel teljessé tenni a raktárat? Cégünk, a MAXI-SZER Kft. nem csupán a raktári állványrendszereket tervez és gyárt, hanem azok védő elemeit illetően is segítséget tud nyújtani. Ismerkedjen meg termékeinkkel a www.maxiszer.hu weboldalon, és kérje ajánlatunkat a +36-20-268-5760-as telefonszámon vagy a maxiszer@maxiszer.hu e-mail címen!