Harc a hideggel szemben: téli kiegészítők az aláöltözettől a sapkáig

2022 dec 20. | Tanácsadás

A munkád szabadtérre szólít, és ez alól az igazán zord időjárás sem adhat felmentést? Ha van egy meleg kabátod és egy kényelmes bakancsod, jó alapokkal vágtál neki a téli időszaknak, de ne hidd, hogy ennyi elég lesz! Vegyük sorra, milyen kiegészítőkre lesz szükséged, hogy az időjárás télen se jelentsen kihívást Számodra!

Azt bizonyára tudod, hogy a törzsed védelme a legfontosabb annak érdekében, hogy elkerüld a komolyabb betegségeket. A munkád jellegétől és az egyedi igényeidtől függően választhatsz erre a célra egy bélelt télikabátot, de akár egy hoodie-mellény kombinációt is. Ezek azonban önmagukban még nem felelnek meg a réteges öltözködés szabályának, amire ehhez szükséged lesz, az az aláöltözet.

Az aláöltözet sokféle lehet, de a különféle variációk közös jellemzője, hogy hagyják lélegezni a tested, mégis melegen tartanak. Mindegyik típusról elmondható, hogy vékony és rugalmas anyagból készül, ami gondoskodik arról, hogy ne kelljen feszengened. A legjobb, ha nem csak egy felső, hanem egy leggings is gazdagítja a ruhatáradat, így a törzsed mellett a lábszáraidat is óvhatod.

Biztosan tapasztald már, hogyha fázik a lábad, úgy érzed, az egész tested átfagy. A bakancs nem minden, ajánlott beszerezned néhány pár vastag zoknit is. Itt szintén fontos a szellőzés, de meg kell találnod az arany középutat abban is, hogy ne szorítsa a lábszáradat, viszont ne is csússzon le. Ha a munkaterületeden követelmény, akkor az extra védelemről sem feledkezhetsz meg, ez jelenthet lángállóságot vagy épp ESD kivitelt.

Mi kellhet még? Ha fizikai munkát végzel, a kezeid teljesen védtelenek maradnak a hideggel és széllel szemben, egy pár jó kesztyű tehát szintén nem hiányozhat a téli szettedből. Ennél a kiegészítőnél arra kell törekedned, hogy ne a vastagsága, hanem az anyaga biztosítsa a melegséget, hiszen a munkád során a fogásbiztonság a kulcs.

Végül nem maradhat ki a sapka sem, ami az eddig felsoroltakkal szemben nem befolyásolja ugyan a hatékonyságodat, a komfortérzetedet viszont annál inkább. Egy jó sapka szinte azonnal átmelegít és segít megakadályozni a fejed kihűlését, ennélfogva egy egészen munkanapon át képes melegen tartani.

Ha ezek közül bármelyik hiányzik, vagy egyszerűen nem vagy elégedett azokkal a kiegészítőkkel, amiket most használsz, Téged is vár a www.munkaruha-munkacipo.hu címen elérhető webáruházunk! Böngéssz nálunk bátran, kérdéseiddel pedig keress minket a +36-70-701-1617-es telefonszámon vagy az info@munkaruha-munkacipo.hu e-mail címen!