A motorszerviz télen is hasznos!

2021 jan 6. | Tanácsadás

A tavasz beköszöntésével nem csak a természet éledezik, hanem a pihenőre kényszerült közlekedési eszközök is előkerülnek, és egyre több motoros rója az utakat. A szezonra minden motortulajdonosnak lelkiismeretesen fel kell készülnie, az ilyenkor szükséges teendőkkel azonban nem kell megvárni az első napsütéses hétvégét. Ahogy egyre melegebbre fordul az idő, úgy telnek meg a műhelyek, és akár többhetes várólistával is számolni kell, ezért célszerű már a téli hónapokban motorszerviz szakértőihez fordulni. Melyek a legfontosabb tennivalók, amikre mindenképpen sort kell keríteni ilyenkor?

motorszerviz munkatársai pontosan tudják, hogy az út és a járgány között az abroncsok teremtenek kapcsolatot, ez tehát az egyik legfontosabb. Ellenőrizni kell a nyomást, mintamélységet, továbbá meg kell vizsgálni, hogy van-e sérülés, repedezés. Szintén szemügyre kell vennie a motorszerviz szakembereinek a fékrendszert, továbbá friss fékfolyadékra is szükség van ilyenkor, hiszen ez is elengedhetetlen a biztonságos közlekedéshez. Meg kell vizsgálni ezen felül az önindítót, valamint az akkumulátort, ha elérkezett az idő, cserélni kell a motorolajat is. Mindez alapvető, ha motorszerviz szakértői végzik a felkészítést, de számos egyéb teendő felmerülhet attól függően, hogy milyen idős, illetve milyen gyakran van használatban a vasparipa.

Egy jó motorszerviz felkeresése tehát elengedhetetlen a tavaszi szezon előtt a biztonságos közlekedés érdekében, ez azonban még nem minden. Ajánlott átvizsgálni otthon a védőfelszerelést és a ruházatot, de nem maradhat el egy kis gyakorlás sem, ami hosszabb kihagyás után a rutinos motorosok számára is javasolt.

Ha szeretne nyeregbe pattanni már az első tavaszi napsugarak megjelenésével, és ehhez egy profi motorszerviz szolgáltatásait venné igénybe, forduljon bátran hozzánk! Minden szükséges teendőt elvégzünk, és igény esetén hasznos tanácsokkal is segítjük azokat a motorosokat, akik minket választanak. Tudjon meg többet az általunk kínált lehetőségekről a www.motorszervíz.hu weboldalon, kérdéseit pedig tegye fel bátran a +36-30-972-0320-as telefonszámon vagy a fancsi.motor@gmail.com e-mail címen!