A kötelező tervezői felelősségbiztosítással járó előnyök

2020 aug 31. | Tanácsadás

A szakmai felelősségbiztosítás sok területen törvényi előírás, azonban vannak olyan tevékenységi körök, melyek esetén érdemes különösen körültekintőnek lenni. Könnyű elveszni a lehetőségek között, és a nem megfelelő szerződés nem nyújt biztos hátteret. A kötelező tervezői felelősségbiztosítás esetén eltérőek lehetnek a feltételek, a biztosítható tevékenységi körök, a vállalt kockázatok, valamint a kizárási lista, így mindenképpen tanácsos utánajárni az ajánlatoknak. A kötelező tervezői felelősségbiztosítással azonban nemcsak a törvényi előírásnak lehet eleget tenni, hanem számos előnnyel is jár a szakemberek számára. Milyen érvek szólnak mellette?

•    Az EU-s projektekben előírás a kötelező tervezői felelősségbiztosítás, de más megbízások esetén is gyakran feltétel, míg egyéb esetekben versenyelőnyt jelent.
•    Az ügyfelek számára is biztonságot jelent, így könnyebb elnyerni a bizalmukat.
•    A jogi eljárás költségei növekvő tendenciát mutatnak, és egyre gyakrabban merül fel kártérítési igény az ügyfelek részéről, ráadásul egyre nagyobb összegű kártérítési igényekre lehet számítani.
•    Az elkövetett szakmai hiba következményeként fellépő kártérítésekre és a jogi védekezésre fordítandó költség gyakran kigazdálkodhatatlan, de a kötelező tervezői felelősségbiztosítás az indokolatlan kártérítési igények esetén is téríti a jogi védekezés költségeit.
•    Egy jó biztosítással az alvállalkozók által okozott hibák is térülhetnek, így teljes körű védelmet nyújt.

Szeretné megismerni a lehetőségeket, hogy a legjobb döntést hozhassa meg? Minden kötelező tervezői felelősségbiztosítás ajánlatról tájékozódhat, ha a Hungarorisk Kft. szakértő csapatához fordul segítségért! Mi nem csupán a szerződéskötésben és a szerződések díjrendezettségének nyomonkövetésében, de az esetleges kárrendezési eljárás során is segítséget nyújtunk. Látogasson el www.mernokbiztositas.hu weboldalunkra, ahol mindent megtudhat sokoldalú tevékenységünkről! Ha kérdése van a kötelező tervezői felelősségbiztosítást érintően, forduljon hozzánk bizalommal a +36-1-454-0308-as telefonszámon vagy a hrisk@hungarorisk.hu e-mail címen!