A GINOP-4.1.4-19 pályázat módosulásáról dióhéjban

2020 máj 28. | Tanácsadás

Napjainkban egyre nagyobb teret kap a megújuló energia használata, ezért az építkezések során előtérbe kerülnek a különféle korszerű megoldások, melyek növelik az energiahatékonyságot. Azonban már meglévő épületek esetén épületenergetikai fejlesztésekre van szükség ahhoz, hogy azok eleget tegyenek az elvárásoknak környezetvédelmi szempontból is, így a tulajdonosok tehetnek egy újabb lépést bolygónk jövőjéért. A fejlesztések igen nagy kiadással járnak, azonban van lehetőség különféle támogatások igénybevételére, csupán okosan kell tervezni és körültekintően tájékozódni a lehetőségekről.

A megújuló energia használatát, energiahatékonyság növelését célzó épületenergetikai fejlesztések támogatását szolgálja a GINOP-4.1.4-19 pályázat. Azok számára, akiket érdekel a felhívás, fontos információ, hogy a GINOP-4.1.4-19 pályázat néhány pontja módosult a koronavírus miatt hozott intézkedésekre való tekintettel. Nézzük, melyek a legfontosabb változtatások!

Módosult a projekt végrehajtására rendelkezésre álló időtartam, a projektek befejezését 24-ről 27 hónapra tolták ki, valamint a pénzügyi elszámolás benyújtásának utolsó határideje is el lett tolva, 2022. szeptember 30.-ról 2022. december 31.-re változott a dátum. A GINOP-4.1.4-19 pályázat támogatási kérelmének benyújtási határideje szintén változott, 2020. április 30. helyett már 2020. szeptember 15.-ig van rá lehetőség, illetve a benyújtás módját érintő változás, hogy egyelőre nem szükséges postai úton is eljuttatni a kérelmet. Módosulás történt a GINOP-4.1.4-19 pályázatban továbbá a kiválasztási eljárásrend, a nem hiánypótoltatható jogosultsági kritériumok, a tartalmi értékelési szempontok, az előleg igénylése, az elszámolhatóság további feltételei pontokban, valamint változtattak a támogatási kérelemhez, illetve az első időközi kifizetési kérelemhez csatolandó mellékletek listáján.

Amennyiben Ön is érintett a GINOP-4.1.4-19 pályázat változásaival kapcsolatban, és szakértők segítségére van szüksége az épületenergetikai fejlesztések terén, forduljon bátran cégünkhöz, a Gershoj Energia Kft.-hez! Ha szeretne tájékozódni szolgáltatásaink részleteiről vagy a GINOP-4.1.4-19 pályázattal kapcsolatban, látogasson el www.gershojenergia.com weboldalunkra, illetve forduljon hozzánk bizalommal a +36-30-894-6152-es telefonszámon vagy az info@gershojenergia.com e-mail címen!