Tűzjelző karbantartás és szerelés jelentőségéről röviden

2020 dec 15. | Szolgáltatások

A tűz sokféle helyzetben bizonyul az ember hasznos társának, ám egy épületen belül tragédiák és hatalmas károk okozója lehet. A tűz mindig hirtelen csap le, csendben és rendkívül gyorsan terjed. Kísérője az óriási füst, azonban mire ezt észleli valaki, addigra sokszor már túl késő, ezért elengedhetetlen egy megbízható tűzjelző rendszer használata.

A tűzjelző legnagyobb előnye, hogy már a kezdeti fázisban érzékeli a tűz keletkezését, és riaszt, így képes emberi életeket menteni, illetve mérsékelni a károkat. A gondos tervezés és szakszerű telepítés csupán az első lépés annak érdekében, hogy a rendszer képes legyen ellátni feladatát. Ehhez ugyanis nem maradhat el a rendszeres tűzjelző karbantartás, illetve szükség esetén a tűzjelző szerelés sem. Miért van ennek ilyen nagy jelentősége?

A tűzjelző rendkívül összetett rendszer, olyan elemek tartozhatnak hozzá, mint a füstérzékelő, lángérzékelő, gázérzékelő, hőérzékelő, kézi jelzés adó, hang- és fényjelző, valamint átjelző egységek. A sokféle részegység együttes működése szolgálja a hatékony védelmet, azonban ugyanez állhat a hátterében a meghibásodásnak is, ennélfogva a tűzjelző karbantartás olyan feladat, amit nem lehet elhanyagolni. Az alapos ellenőrzést rendszeresen el kell végezni, de rendkívüli események is indokolhatják az átvizsgálást. Ha a karbantartási tevékenység során fény derül valamilyen problémára, a tűzjelző szerelést haladéktalanul el kell végezni. Fontos figyelembe venni, hogy rendszeres ellenőrzés és javítás hiányában a rendszer esetleges tökéletlenségére csak éles helyzetben derül fény, amikor már késő!

Professzionális segítségre van szüksége a tűzjelző karbantartás és szerelés terén? Esetleg még nincs kiépítve megbízható rendszer, ezért teljes körű támogatást nyújtó céget keres? A Miller Alarm Kft. szakértői rendelkezésére állnak a tervezéstől a tűzjelző szerelésig! Látogasson el www.milleralarm.hu weboldalunkra, és ismerkedjen meg szolgáltatásunk részleteivel, kérdéseit pedig tegye fel bátran a +36-70-572-7476-os telefonszámon vagy az info@milleralarm.hu e-mail címen!