Tűzjelző karbantartás: egy feladat, amit nem szabad elhanyagolni

2020 máj 28. | Szolgáltatások

Egy cég vezetése rengeteg tevékenységet fed le, a szakmai feladatok teljesítésén felül számos más teendőt el kell látni, így például a székhelyül szolgáló ingatlan fenntartásáról is gondoskodni kell. A munkavállalók és látogatók testi épségének biztosítása a legalapvetőbb kötelezettségek közé tartozik, melyből nem maradhatnak ki a tűzbiztonság érdekében tett lépések sem. A gondosan telepített tűzjelző fontos szerepet játszik egy tűzeset során, ennek tehát nagy figyelmet kell szentelni. A rendszer telepítése azonban csak az első lépés a sérülések és károk elkerülése érdekében, a tűzjelző karbantartása olyan feladat, amiről rendszeresen gondoskodnia kell a cégvezetésnek az ingatlan fenntartásának keretein belül.

Annak érdekében, hogy a rendszer garantáltan működőképes legyen, és egy baleset során lehessen számítani rá, meghatározott időközönként el kell végezni a tűzjelző karbantartását. A felülvizsgálat, a tűzjelző karbantartása, továbbá az esetleg javítás összefonódik, ezek a tevékenységek együtt egy összetett műszaki folyamatot alkotnak. A felülvizsgálat során a szakember ellenőrzi a berendezés üzemképességét, rögzíti és értékeli a vizsgálat eredményét, a karbantartás magába foglalja azokat a teendőket, melyekkel fenntartható az üzemkész állapot, végül az esetlegesen feltárt hibák javítására kerül sor. Mindezekből az következik, hogy a tűzjelző karbantartását kizárólag tapasztalt szakemberek végezhetik, ezért a cégvezetésnek célszerű keresnie egy megbízható céget, amire a megadott időközönként és minden rendkívüli esetben is számíthat.

Amennyiben Ön még nem talált olyan szakértőket, akikre rábízhatja a rendszeres tűzjelző karbantartást és minden egyéb, ezzel járó tevékenységet, cégünknél, a Miller Alarm Kft.-nél jó helyen jár! Ha szeretne tájékozódni szolgáltatásaink részleteiről, nézzen körül www.milleralarm.hu weboldalunkon, és ha igénybe venné szakértőink segítségét, esetleg kérdése lenne a tűzjelző karbantartást illetően, forduljon hozzánk bizalommal +36-70-638-8999-es telefonszámon vagy az info@milleralarm.hu e-mail címen!