Tolmácsberendezéssel sikeres lesz nemzetközi rendezvénye!

2020 szept 30. | Szolgáltatások

Többnyelvű rendezvény megtervezésekor számos gyakorlati szempontot kell figyelembe venni a tolmácsberendezések tekintetében. Néhány kérdés, amely általában felmerül az egyeztetéskor:

– Mennyien vesznek részt rajta?

– Mi a menetrendje, meddig fog tartani?

– Mi a téma, rendelkezésre állnak referencia anyagok?

– Milyen nyelveken értenek a résztvevők?

– Milyenek a helyszín adottságai?

– Milyen felszerelésre van szüksége?

Ebből a felsorolásból a felszerelésre összpontosít jelen cikkünk, bemutatjuk a tolmácsfeladatok ellátásához szükséges, tipikus eszközöket!

Tolmácsfülke és szinkrontolmács konzol

Ez a klasszikus tolmácsberendezés olyan eseményeken, ahol szinkrontolmács segítségére van szükség. Egyes konferencia központokban állandó fülkék is vannak, de a leggyakrabban mobil tolmácsfülkék segítik a szakembert, amelyeket ki lehet bérelni adott eseményre. Ezeknek a fülkéknek elég nagynak kell lenni ahhoz, hogy egyszerre akár 2 tolmácsot is befogadjanak, akik általában 30 percenként váltják egymást. A fülkék tolmácsberendezései a mikrofonok, felhallgatók és konzolok. A felszólalóknak ilyen tolmács felszereltség esetén mindig mikrofont kell használniuk, máskülönben a tolmácsok nem hallják őket a hangszigetelt fülkékben. Egy ilyen tolmácsfülke tehát kényelmes és hangszigetelt, jó rálátást biztosít a résztvevőkre.

Tour guide rendszerek

Ezek a rendszerek könnyen hordozhatók, és olcsóbb alternatívát kínálnak a fülkés tolmácsberendezéseknél. A konzolokhoz hasonlóan több csatornabeállítással is rendelkeznek, amelyek lehetővé teszik több nyelv valós időben történő, egyidejű értelmezését. Mivel vezeték nélküliek, a felhasználók percek alatt beállíthatják őket technikus segítsége nélkül is. Ez a felszerelés praktikus megoldást nyújt, ha a résztvevők mozgásban vannak, legyen szó helyszíni látogatásokról, gyalogos túrákról vagy szabadtéri helyszínekről. A tolmácsokat ilyen tolmácsberendezés választása esetén azonban nem védik a hangszigetelt fülkék.

Béreljen tolmácsberendezést tőlünk, bármilyen eseményről legyen is szó! A Clearsound Bt. tudja, mi kell a sikeres kommunikációhoz, szolgáltatásainkról Ön is teljesebb képet kaphat, ha weboldalunkra kattint, a www.tolmacsgep.com címen. Kérdéseit várjuk a +36-30-987-1634-es telefonszámon, vagy weboldalunk kapcsolat menüpontjában megtalálható űrlapunkon!