Terrazzo polírozással a tükörfényes padlóburkolatért

2022 nov 29. | Szolgáltatások

Elvesztette eredeti fényét és szépségét a terrazzo, ezért elgondolkodott rajta, hogy új padlóburkolatot csináltat? Ne döntsön elhamarkodottan, a terrazzo polírozásnak köszönhetően a felület újra visszanyerheti azt a tündöklést, ami miatt egykor megszerette!

A cement és kőszemcsék keverékéből készülő terrazzo rendkívül elegáns hatást kelt, nem véletlen hát, hogy a legtöbb tulajdonos nem szívesen válik meg tőle. Ez a burkolattípus ráadásul nagy teherbírású, fagyálló és még a takarítani is egyszerű, ezért valóban vétek lenne lecserélni pusztán azért, mert az évek múlásával kopottassá vált.

A felújítás lényege a terrazzo polírozás, de valójában egy komplex, több munkafázisból álló folyamatról van szó, amit minden esetben a burkolat állapotának megfelelően kell elvégezni. Nézzük, milyen lépésekből áll a teljes körű felújítás!

  • Az első lépés mindig a lapok közötti szintkülönbségek megszüntetése, ami lényegében egy durva csiszolást jelent.
  • Ezt követően láthatóvá válnak a kisebb-nagyobb sérülések, karcolások, esetleg lyukak, amiket ki kell javítani, hogy a felület teljesen egy szintben legyen.
  • Ha ez megvan, a finom csiszolás a következő lépés, és a terrazzo polírozásával, szükség szerint vegyszeres súrolásával zárul a munka.
  • A felújításba ezen felül beletartozhat az impregnálás is, ha a felület már nem tudja taszítani a nedvességet, erről is gondoskodni kell.

A teljes körű felújításnak köszönhetően a terrazzo nem csak újra tükörfényessé válik, hanem könnyebb lesz tisztítani is, ráadásul jelentősen meghosszabbítható az élettartama. Ha szakszerű segítségre van szüksége, a terrazzo polírozását, impregnálását bízza cégünkre, a Hunplastic Kft.-re!

Szolgáltatásunkról mindent megtudhat a www.burkolatpolir.hu weboldalon, ahol nem csak részletes leírásokkal, hanem referenciaképekkel is várjuk. Ha meggyőztük, és szeretne ajánlatot kérni, esetleg kérdése lenne a padlófelújítással kapcsolatban, a +36-70-326-3267-es telefonszámon és az info@burkolatpolir.hu e-mail címen várjuk megkeresését!