Ne csak a villanytűzhely javítást, hanem a karcolásokat is kerülje el!

2023 jan 31. | Szolgáltatások

Úgy döntött, hogy kiadja az útját a régi gáztűzhelynek, helyette pedig elektromos készülékre vált? Bár villanytűzhely szerelőre már a szakszerű beüzemeléshez szükség van, ezt követően jó esetben sokáig nem szorul majd szakember segítségére. Mutatjuk, hogyan tudja elérni, hogy a készülék ne csak hosszú időn át kiszolgálja, hanem szép is maradjon!

Elsőként fontos tudnia, hogy időt kell hagynia magának ahhoz, hogy megszokja az új készüléket, azon ugyanis egészen más lesz főzni. Szintén másra kell készülnie a tisztítást és ápolást illetően, és ezzel kapcsolatban többet kockáztat, mint egy odakapott ételt. A villanytűzhely főzőlapja akkor fog jól mutatni, ha mindig tisztán csillog, azonban az üvegfelület kényes, ezért nem mindegy, mivel és hogyan tisztítja.

A helytelen tisztítás miatt ugyan nem lesz szükség villanytűzhely javításra, viszont ha karcolódik a felület, az el fogja csúfítani a készüléket, ami jelentősen rontja az értékét. Nézzük a főzőlap tisztítás és ápolás íratlan szabályait:

  • A főzőlapot nem szabad durva szivaccsal súrolni, ezzel a legkönnyebb kárt okozni benne. Helyette egy puha szivacsot, vagy ami még ennél is jobb, kifejezetten ilyen főzőlapra szánt tisztítókendőt érdemes bevetni.
  • Az igazán makacs szennyeződéseket egy műanyag- vagy szilikon spatulával célszerű fellazítani. Szokták ugyan javasolni azt is, hogy nagyon óvatosan egy borotvapengével is lehet próbálkozni, de talán jobb nem kísérteni a sorsot.
  • Nem szabad a használat közben keletkező foltokat azonnal letörölni, mindenképpen hagyni kell teljesen kihűlni a főzőlapot. Ha ugyanis a tisztítószer ráég a felületre, az a súroláshoz hasonlóan maradandó kárt okoz.

+ 1 tipp: Nem csak a főzőlap, hanem a serpenyők és edények tisztítására is ajánlott figyelni, ugyanis ha az aljuk zsíros marad, az a forró felülettel érintkezve rendkívül makacs szennyeződést tud eredményezni.

Ezeknek a tanácsoknak a betartásával biztos lehet benne, hogy a főzőlap felülete sokáig ép és szép marad, előbb vagy utóbb azonban szinte biztosan szükség lesz egy villanytűzhely szerelőre is. Ha megadja magát a készülék, akkor sem kell aggódnia, az Energo Szerviz csapata megoldja a problémát! A szolgáltatásról a www.energoszerviz.hu weboldalon tudhat meg többet, ha pedig segítségre van szüksége, hívja bátran a +36-20-980-5185-ös telefonszámot!