Hidak és felüljárók statikai vizsgálata: egy partner a biztonságért

2021 aug 23. | Szolgáltatások

A szállítmányozás célja, hogy a rakomány sértetlenül és hiánytalanul megérkezzen a célállomásra, méghozzá az előre egyeztetett időpontban. Több szakember dolgozik azért, hogy ez teljesüljön, míg a sofőr a gyakorlati megvalósításért felel, a fuvarszervező a háttérből támogatja a folyamatot. Ám abban az esetben, ha túlsúlyos járművekről van szó, külső partner bevonására is szükség van, aki az optimális útvonal kidolgozásáért felel. Ezzel a teendővel összefüggésben szükségessé válhat hidak és felüljárók statikai vizsgálata is, ami a szállítás előkészítésének fontos állomása.

Túlsúlyos járművek esetén az egyik legfontosabb tényező, amit figyelembe kell venni az útvonal kidolgozása során, az a súlykorlátozás. A felüljárókon, hidakon történő biztonságos és szabályos közlekedés megköveteli az érvényben lévő korlátozás betartását, vagyis a jármű a rakományával együtt nem lépheti túl a hivatalosan előírt súlyhatárt. A súlykorlátozás kialakításánál a legnagyobb áthaladó forgalomra terveznek, de ha a biztonság a tét, nem lehet elég óvatosnak lenni, ezért kap fontos szerepet a felüljárók és hidak statikai vizsgálata.

A hidak és felüljárók statikai vizsgálata értelemszerűen a szállítás megkezdése előtt történik, amikor elkészül az első terv az útvonalra vonatkozóan. Ez azért fontos, mert ha a vizsgálat nem a várt eredménnyel jár, ebben a szakaszban módosítható az útvonalterv. A felüljárók és hidak statikai vizsgálata tehát hozzájárul ahhoz, hogy az útvonal, melyet a sofőr végül bejár a rakománnyal, minden biztonsági követelménynek eleget tegyen, ez pedig igen nagy érték a szállítmányozás területén.

Amennyiben Ön is szeretné egy külső partner támogatását élvezni munkája során, az útvonal kidolgozását, illetve a hidak és felüljárók statikai vizsgálatát bízza a Veressped Bt. csapatára! Cégünk kifejezetten túlméretes, túlsúlyos járműveket érintő szervezési feladatokra specializálódott, melyben nagy tapasztalatra tettünk szert, így bátran ránk bízhatja a feladatot. A www.veressped.com weboldalon bővebben tájékozódhat cégünkről és szolgáltatásainkról, amennyiben pedig szakmai segítségünket kérné a felüljárók és hidak statikai vizsgálatához, a +36-20-965-9446-os telefonszámon vagy a veressped@veressped.hu e-mail címen tud kapcsolatba lépni velünk. Válassza a szállítmányozás legbiztonságosabb módját, válasszon minket partnernek!