A társasházi szellőző tisztítást nem szabad elhanyagolni!

2020 okt 20. | Szolgáltatások

A társasházak közös képviselői számos olyan teendőért felelnek, amik biztonságossá és kényelmessé teszi a lakók mindennapjait. Számos hétköznapi feladat mellett gondoskodni kell többek között a társasházi szellőző tisztítás elvégzéséről a gyártó által meghatározott rendszerességgel, de legfeljebb 3 évente. A művelet elvégzése semmilyen módon nem akadályozza a lakók otthoni tevékenységét, hiánya azonban annál inkább befolyásolja mindennapi életüket. Miért nem szabad elhanyagolni a rendszeres társasházi szellőző tisztítást?

A szellőzőrendszerek felelnek a szükséges légcseréért, ami nem csak a lakások tiszta levegőjét biztosítja, hanem a felesleges pára elvezetését is, ezt azonban csak akkor tudják megtenni, ha a szellőzőkürtők tiszták. Ezek falán megtelepedhetnek és elszaporodhatnak a vírusok, illetve baktériumok, melyek a levegővel bejutnak a lakásokba, és légúti betegségek előidézői lehetnek. A megtapadó szennyeződések tehetők felelőssé a tüzek gyors terjedéséért is, a társasházi szellőző tisztítás elhanyagolása tehát nem csak egészségügyi panaszokkal járhat, hanem komoly balesetek előidézője is lehet. A lerakódott, nagy mennyiségű szennyeződés csökkenti továbbá a szellőzőrendszer működését biztosító motor hatásfokát és megnövekedett energiaköltséggel is jár, ami anyagilag terheli a lakókat.

Gondoskodjon Ön is a szellőzőrendszer hatékony működéséről, a lakók biztonságáról és komfortos mindennapjairól rendszeres társasházi szellőző tisztítással! A Filantrop Kft. szakértőkből álló csapata a legkorszerűbb eszközökkel áll rendelkezésére társasházi szellőző tisztítás esetén is. Munkánkat megbízhatóan és lelkiismeretesen végezzük, hiszen tudjuk, hogy a szellőzőrendszer kiváló működése igen nagy jelentőséggel bír. Amennyiben szeretne megismerkedni szolgáltatásaink részleteivel, látogasson el www.filantrop.org weboldalunkra, ahol természetesen a társasházi szellőző tisztításról is tájékozódhat! Kérdéseit tegye fel bátran munkatársainknak a +36-76-322-321-es telefonszámon vagy a filantrop@filantrop.org e-mail címen!