A nádtető karbantartás lehetőségei

2020 dec 8. | Szolgáltatások

A tető kialakítása manapság már többféle alapanyaggal és módszerrel megvalósítható. Azok számára, akik a hagyományos megoldásokat kedvelik, kiváló választás a nádtető. A nádtető nem csak lenyűgöző szépsége miatt kedvelt megoldás, hanem remek hőszigetelőképessége is mellette szól. Fontos tudni azonban, hogy egy ilyen tető törődést igényel, bizonyos időközönként gondot kell fordítani a nádtető karbantartásra. Miért van erre szükség, és mire kell számítani, amikor elérkezik az ideje?

Más tetőfedő anyagokhoz képest a nád érzékenyebb az időjárási tényezőkre, az évek múlásával korhad, szárad. Ha a tető készítése során a legnagyobb alapossággal jártak el a szakemberek, a nádtető karbantartás akkor sem maradhat el néhány évente, hiszen a természetes anyag ezt megköveteli.

nádtető karbantartás legalapvetőbb módja a tűzdelés. Erre azért van szükség, mert idővel a nádköteg lazul, és meg kell akadályozni, hogy lecsússzon a nád. Ez az eljárás úgy néz ki, hogy a tetőbe helyenként maroknyi új nádköteget sulykolnak, aminek hatására a nád tömörödik, a korhadt nádvégek pedig letörnek. Amennyiben a nádtető karbantartása el van hanyagolva, takarással lehet helyrehozni. Ebben az esetben új réteg kerül a régire, és ahogyan a két réteg kapcsolatba kerül egymással, úgy válik ismét szilárddá a felület.

Ha a nádtető karbantartás rendszeresen el van végezve, a teendők szakszerűen és precízen vannak ellátva, a nádtető hosszú évtizedeken át megőrzi kiváló állapotát.

Elérkezett a nádtető karbantartás ideje, és professzionális segítségre van szüksége? Szakértőink nagy tapasztalattal a hátuk mögött végzik a nádtető készítést, illetve felújítást egyaránt, így bátran ránk bízhatja a feladatot! Tevékenységünkről bővebben tájékozódhat www.nadteto-straatag.com weboldalunkon, ahol referenciáinkat is megtekintheti. Ha szeretné igénybe venni szolgáltatásunkat vagy kérdése lenne, forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeink egyikén! Várjuk megkeresését a +36-70-521-0738-as telefonszámon, valamint a trimexen@gmail.com e-mail címen!