3 gyakori eset, amikor az autómentést daruval kell végezni

2023 jan 31. | Szolgáltatások

Ha autómentésre kerül sor, pláne, ha az egyszerű tréler helyett darus autó érkezik a helyszínre, a legtöbben egyből szörnyű balesetre asszociálnak. Ám valójában számos egyéb oka lehet annak, hogy erre a megoldásra van szükség, és Ön is bármikor járhat úgy, hogy ez az egyetlen kiút egy szerencsétlenül alakult helyzetből.

Nézzük meg a 3 leggyakrabban előforduló esetet, amikor más opció híján az autómentést daruval kell végezni:

  1. Az autó kulcsát minden tulajdonos gondosan őrzi, mégis előfordulhat, hogy kiesik valahol a nadrág zsebéből és egyszerűen nyoma veszik. A mindennapi rohanásban szintén nem ritka az az eset, hogy az utastérbe vagy éppen a csomagtartóba zárva marad a kulcs. Ezekre a szituációkra van ugyan a tartalék, de bizonyos autókhoz nem adnak ilyet, ilyenkor tehát csakis egy darus autóval lehet mozgásra bírni a kulcs nélkül maradt járművet.
  2. Ugyanez a helyzet a kormányzárba szorult autókkal, amiket a helyszínen semmilyen módon nem lehetséges javítani, vagyis szervizes megoldásra van szükség. Ha meghibásodik a gyújtáskapcsoló, esetleg a kulcs elektronikája adja meg magát, nem lehet elforgatni a kormányt és az első kerekek sem moccannak. Mivel ez ellehetetleníti a tréleres megoldást, az autómentés csak daruval történhet.
  3. Végül meg kell említeni azt a szerencsésnek mondható helyzetet, amikor megpróbálják eltulajdonítani az autót, de az akció nem jár sikerrel, esetleg feltörik, hogy megszerezzenek valamilyen értéket az utastérből. Ha ilyen esetekben kárt szenved a gyújtáskapcsoló, a kormányzár pedig nincs feloldva, az autó az előbb felvázoltakhoz hasonlóan irányíthatatlanná válik, és darus autómentésre van szükség.

Reméljük, sikerül elkerülnie az ezekhez hasonló, kellemetlen helyzeteket, de ha mégis úgy hozza az élet, hogy csak a szakszerű darus mentés segíthet, forduljon bizalommal a Bánfai Autómentés csapatához! A szolgáltatás részleteiről és a díjszabásról a www.banfai-automentes.hu webcímen tájékozódhat, sürgős esetekben pedig hívja bizalommal a +36-70-423-3334-es telefonszámot!