Tervezői biztosítás kalkulálása a szerződéskötés előtt

2022 szept 23. | Szakemberek

Ön is szeret felkészülni az előre nem látható eseményekre? A tervezői, mérnöki felelősségbiztosítás elengedhetetlen, ha nem szeretne kellemetlen helyzettel és anyagi nehézséggel szembenézni egy-egy kérdéses szituációban. Nem mindegy azonban, milyen szerződést köt, ezért nagy figyelmet érdemel a tervezői biztosítás kalkulálása!

Egy jó tervezőmérnök bízik a saját szaktudásában, ez azonban nem jelenti azt, hogy feltétlenül ki kellene zárnia a káresemények lehetőségét. Amellett, hogy bármikor előfordulhat egy szakmai műhiba, számolni kell indokolatlan kártérítési igényekkel is, ami egyre gyakrabban fordul elő. Ezekre a helyzetekre egyetlen módon lehet okosan felkészülni; szakmai felelősségbiztosítással, ami egyfelől törvényi előírás, másfelől viszont a szakember érdekét is szolgálja. A biztosításnak köszönhetően a káresemény, illetve a jogi védekezés költségét átvállalja a biztosító, így egyetlen váratlan helyzet sem sodorhatja veszélybe a cég anyagi biztonságát. Fontos tudni azonban, hogy ahány szakember és munkakör, annyi féle egyedi körülmény merülhet fel, és a biztosítótársaságok ajánlatai is igencsak eltérőek, így a szerződéskötés előtt nem maradhat el a tervezői biztosítás kalkulálása.

tervezői biztosítás kalkulálása lényegében egy online díjkalkulátor használatát jelenti, amihez mindössze arra van szükség, hogy az érdeklődők megadjanak néhány adatot, és máris átláthatják az aktuális lehetőségeket. Az éves nettó árbevételt, a kártérítési limitet, valamint a választott önrész összegét kell megadni, dönteni kell továbbá az alvállalkozók biztosításáról és a kiterjesztett kárbejelentési időszak fedezetének idejéről, ezek alapján pedig máris megtörténik a tervezői biztosítás kalkulálása.

Ön se felejtse el a tervezői biztosítás kalkulálását, mielőtt szakmai felelősségbiztosítást köt! Cégünk, a Hungarorisk Kft. segít átláthatóvá tenni a biztosítótársaságok ajánlatait és megválaszolni a témában felmerülő kérdéseit. Ha szeretne megismerkedni tevékenységünkkel, a www.mernokbiztositas.hu weboldalon érdemes körülnéznie, ahol a tervezői biztosítás kalkulálására is van lehetősége. Várjuk megkeresését a +36-1-454-0308-as telefonszámon és a hrisk@hungarorisk.hu e-mail címen!