Szinkrontolmács konferenciákra: felkészültség és komplett felszerelés

2021 febr 23. | Szakemberek

A különféle szakmai konferenciákra gyakran kapnak meghívást külföldi szakértők is, ilyenkor pedig gondoskodni kell arról, hogy valamennyi résztvevő számára érthetőek legyenek az előadások. A korszerű eszközöknek köszönhetően a nyelvi akadályok leküzdése ma már nem jelent problémát, a profi tolmácsolás azonban gondos előkészületeket igényel. Konferenciák esetén a szinkrontolmácsolás a bevált módszer, ezért olyan szakembereket célszerű felkérni a feladatra, akik nagy tapasztalattal bírnak a technika alkalmazása terén. Mire kell számítani, amikor csak szinkrontolmács segítségével lehet lebonyolítani egy rendezvényt?

A szinkrontolmácsolás lényegében azt jelenti, hogy az elhangzott beszéddel párhuzamosan történik a fordítás. Egy szinkrontolmács segítségével nem kell megszakítani az előadást a fordítás miatt, a résztvevők pedig egyszerre tudnak reagálni, ami élvezetessé teszi az előadást, ezáltal emelve az esemény színvonalát. A szinkrontolmács összetett feladatot lát el, ami nem csupán magabiztos nyelvtudást követel, hanem szakmai felkészültséget is.

A tolmácsolás egy zárt fülkében zajlik, ahol a szakemberek mikrofonba beszélve fordítják az elhangzottakat, amit fejhallgatón keresztül követnek a résztvevők. Ez azt jelenti, hogy a legkiválóbb szinkrontolmács sem tud maradéktalanul helytállni megfelelő felszerelés nélkül. Megbízhatóan működő berendezésekre van szükség annak érdekében, hogy a hangátvitel zökkenőmentes legyen mindkét irányba.

Nyelvileg és szakmailag felkészült szinkrontolmács segítségével szeretné lebonyolítani a soron következő konferenciát? Olyan szolgáltatásra van szüksége, ami a professzionális felszerelés biztosítását is magába foglalja? Nálunk jó helyen jár! Mi nem csupán a legkiválóbb szinkrontolmácsok segítségét tudjuk felajánlani, hanem a komplett felszerelést is rendelkezésre bocsátjuk. Látogasson el a www.tolmacsgep.com weboldalra, ahol bővebben tájékozódhat a lehetőségekről, amennyiben pedig igénybe venné szolgáltatásunkat, forduljon hozzánk a +36-30-987-1634-es telefonszámon vagy írjon üzenetet honlapunkon keresztül!