Munkavédelmi cipők: Minden, amit tudni érdemes a lábbelikről

2020 máj 28. | Szakemberek

A testi épség és egészség megőrzése alapvető fontosságú mindenki számára, így természetesen nem csupán magánéletünkben, hanem munkánk során is a biztonság az első, különösen akkor, ha speciális körülmények között végezzük feladatainkat. Sokféle eszközt vethetünk be, hogy megóvjuk magunkat a veszélyes helyzetektől, ezek közül fontos kiemelni a munkavédelmi cipőket.

Számos területen érhetik a munkavállalókat különféle külső mechanikai és vegyi hatások, ezen felül a terepviszonyok is megkövetelhetik a munkavédelmi cipő viselését. Általánosságban elmondható, hogy sík terepen, ahol a környezet miatt bekövetkező bokasérülés kizárható, elegendő a cipő, míg más esetekben munkavédelmi bakancsra van szükség.

Minden terület más-más szempontból lehet veszélyes, ezért az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány példát, hogy milyen ágazatokban, milyen védelmet biztosító munkavédelmi cipőt, illetve bakancsot ajánlott viselni:

•    Sztatikus feltöltődés elleni védelemre van szükség például a vegyiparban, olajiparban és a veszélyes áruk szállítása során.
•    Hideg elleni védelmet követel többek között az építőipar, szállítmányozás, valamint az erdő- és mezőgazdaság.
•    Hő elleni védelemre van szükségük a vas- és acélgyártással, kazánokkal és hegesztéssel foglalkozó szakembereknek.
•    Veszélyes anyagokkal szembeni védelmet igényel például az olajipar, vegyipar és a gyógyszergyártás területe.
•    Leeső tárgyak elleni védelemre van szükség például a gépgyártásban, az élelmiszeriparban vagy a logisztikai munkák során.
•    Talpátszúrás elleni védelemről kell gondoskodni többek között a bányászat, építőipar és a fémforgácsolás területén.

Ha Ön is olyan ágazatban dolgozik, ahol a körülmények megkövetelik a speciális viseletet, válasszon a legkiválóbb munkavédelmi cipők és bakancsok közül! Látogasson el cégünk, a Klíma-Express Kft. www.munkaruha-munkacipo.hu weboldalára, ahol bátran válogathat olyan lábbelik között, melyekre hosszú távon számíthat majd! Amennyiben szeretné szakértőink segítségét kérni a választáshoz, esetleg kérdése lenne valamelyik munkavédelmi bakanccsal, cipővel kapcsolatban, keressen minket bátran a +36-1-260-3950-es telefonszámon vagy az info@munkaruha-munkacipo.hu e-mail címen!