Vízkezelőszerek: Mitől lesz kristálytiszta a medence vize?

2020 aug 24. | Otthon

A nyár közeledtével rengeteg ember dönt úgy, hogy felveszi a harcot a közelgő hőséggel, és beruház egy saját medencére. A kánikulában jól esik elmerülni a hűs habokban, ám ez csak akkor jelent komfortos időtöltést, ha a víz kristálytiszta. A medence vize odafigyelést és rendszeres karbantartást igényel, mely több lépésből áll, és mindegyik mozzanathoz speciális vízkezelőszerekre van szükség.

A különféle vízkezelőszerek használata előtt el kell távolítani a víz felszínén úszó szennyeződéseket. A karbantartás négy fő szakaszból áll, ez a pH érték beállítása, fertőtlenítés, algapusztítás és a pelyhesítés. Az alábbiakban röviden összefoglaljuk, melyik lépésnél mire érdemes figyelni, hogy a vízkezelőszerek valóban hatékony segítséget nyújtsanak.

•    pH érték beállítása: A medencevíz összetevőinek kémiai egyensúlyban kell lennie, ezért fontos az ideális pH érték beállítása. Ez az érték 7,2-7,6 körül van, ugyanis a semlegesnél valamivel lúgosabbnak kell lennie a víznek.
•    Fertőtlenítés: A fertőtlenítés védelmet nyújt a baktériumokkal, gombákkal, vírusokkal szemben. Fontos a kórokozók elpusztítása, valamint azok fertőzőképességének megszüntetése, melynek érdekében a víz ideális szabad-klór tartalma literenként 0,6-1,0 mg.
•    Algapusztítás: Akár már fél nap alatt elszaporodnak az algák a vízben, amire megoldást kínál a sokkoló klórozás vagy olyan multifunkciós vízkezelőszer használata, ami algaölőt is tartalmaz.
•    Pelyhesítés: Az egészen apró szemcséjű szennyeződések átjutnak a szűrőn, az erre kifejlesztett szer azonban nagyobb pelyhekké alakítja ezeket, amik már fennakadnak a szűrőn.

Amennyiben szeretne minden szükséges vízkezelőszert egyetlen helyről beszerezni, ismerje meg az Anilin Zrt. termékkínálatát! Nálunk mindent megtalálhat, amivel maximálisan higiénikussá varázsolhatja a medence vizét! Látogasson el www.anilin.hu weboldalunkra, és ha bizonytalan a választásban, kérje bátran szakértőink segítségét! Munkatársaink várják megkeresését vízkezelőszerekkel kapcsolatban is az anilin@anilin.hu e-mail címen vagy a +36-1-215-3058-as telefonszámon!