Kandallóventilátor: biztonság és gazdaságosság

2024 jan 31. | Otthon

Kandallóventilátort kétféle verzióban lehet beszerezni, a céljuk pedig a kandalló hatékonyságának javítása, azonban ezt mindkettő másként teszi.

A kandalló az otthonosságért – és egyes esetekben a fűtésért is – felelős berendezési elem, ami az egyszerűség látszatát kelti, ám akár egy igen bonyolult és összetett szerkezet is lehet, ami a mai napig fejlődik, és új kiegészítő berendezésekkel tehető még hatékonyabbá, illetve biztonságosabbá. Az egyik ilyen kiegészítő a kandallóventilátor.

A hatékonyság növelése kandallóventilátorral

A kandallóventilátorok egyik altípusa az úgynevezett hőelvezető vagy hőelosztó, amelynek feladata a meleg levegő elvezetése a fűtési rendszerben; ennek segítségével a kandalló által felmelegített levegő egy csőrendszeren át a lakás összes helyiségébe eljuthat, méghozzá igen gyorsan. Enélkül a meleg levegő nagy része távozna a kéményen át, ami nem csak pazarlás, de a komfortérzetet is csökkenti.

A hőelosztó kandallóventilátorok így képesek csökkenteni a fűtési költségeket, ráadásul a zajszintjük is alacsony, így tökéletes választásnak bizonyulhatnak azok számára, akik szeretnék hatékonyabbá tenni a fűtési rendszerüket.

A biztonság fokozása kandallóventilátorral

A másik típus az úgynevezett huzatfokozó kandallóventilátor, amit a kéménybe kell beépíteni, ahol képes növelni a légáramlást, így hatékonyabban távozhatnak az égés során felszabaduló, káros anyagok.

Ennek következményeképp megnő a lakás biztonsági szintje, ezzel együtt pedig csökken a kandalló és a kémény karbantartásához szükséges idő, illetve költség is.

Cégünk, a Hungaro Air Matik Kft. többek között kandallóventilátorokat – a hőelosztó és a huzatfokozó típust – is forgalmaz. Amennyiben bővebb információra lenne szüksége, keresse fel a www.hungaroairmatik.hu címen elérhető weboldalunkat, ha pedig kérdése lenne termékeinkkel, vagy a rendelés menetével kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeink egyikén: a 06-30-863-5801-es telefonszámunkon, vagy az info@hungaroairmatik.hu e-mail címünkön!