A süllyesztett víztükrű medence építése és előnyei

2021 júl 16. | Otthon

A saját medence számtalan lehetőséget rejt magában, hiszen relaxálás, szórakozás és sportolás színtere egyaránt lehet. Nem kell alkalmazkodni másokhoz, ahogyan a nyitvatartási időre sem kell figyelni, ráadásul csak egy karnyújtásra van, így minden szempontból felhőtlen kikapcsolódást ígér. Ám többféle kérdésben kell döntést hozni, mire a medence fürdőzésre kész állapotba kerül, és mindegyiket érdemes alaposan megfontolni. Ezek közül az egyik legfontosabb, hogy feszített vagy süllyesztett víztükrű medence építése jelenti a jobb megoldást, ez ugyanis az építés és a használat körülményeire is hatással van. Magán célra általában az utóbbit javasolják a szakemberek, az ugyanis számtalan előnyt tartogat ilyen alkalmazási területen.

süllyesztett víztükrű medence építése esetén a víz szintje, azaz a víztükör a medence pereménél 10-15 centiméterrel mélyebben van, a tisztításért pedig az úgynevezett szkimmeres csatornarendszer felel. Az egyik oldalon a fölözést végző szkimmerek, a másikon pedig a vízbefúvók kapnak helyet, így lehet gondoskodni a hatékony vízforgatásról. Mivel sokkal kevésbé bonyolult rendszerről van szó, mint a feszített víztükrű változat esetében, a süllyesztett víztükrű medence építése egyszerűbb és gyorsabb kivitelezést tesz lehetővé. Mindez természetesen a költségeket is befolyásolja, ez a típus jelentősen kedvezőbb áron valósítható meg, mint a másik. A süllyesztett víztükrű medence építése az üzemeltetést érintő kiadásokra is hatással van, hiszen a süllyesztés miatt kevesebb vízveszteséggel lehet számolni, vagyis gazdaságosabb, és nem utolsó sorban a környezetet is jobban kíméli.

Úgy véli, hogy a süllyesztett víztükrű medence építése az Ön számára legkedvezőbb megoldás? A Szavini Kft. szakértői megvalósítják elképzeléseit! Ha kíváncsi a részletekre, és szívesen megtekintené a korábbi munkáinkról készült képeket, látogasson el a www.szavini.hu weboldalra! Amennyiben kérdése merült fel a süllyesztett víztükrű medence építése kapcsán, forduljon hozzánk bizalommal a +36-23-545-310-es telefonszámon vagy a szavini@szavini.hu e-mail címen, örömmel segítünk!