Helyszíni keménységmérés rugalmasan

2022 júl 28. | Ipari megoldások

helyszíni keménységmérés nem csak telepített készülékek alkalmazásával történhet, van ennél sokkal rugalmasabb megoldás is. Ha minket bíz meg az ellenőrzéssel, az ipari anyagvizsgálatot a feladatnak megfelelően, korszerű eszközökkel végezzük!

Minden ipari területnek megvannak a maga kihívásai, és ahány helyszín, annyi féle követelménynek kell eleget tenni. Az viszont mindenhol fontos, hogy azok a körülmények, amik veszélyt jelenthetnek a funkcióra vagy a biztonságra, kontroll alatt legyenek tartva. Az ipari anyagvizsgálat célja pontosan az, hogy képet adjon a berendezések állapotáról, ez teszi lehetővé, hogy ha javításra, cserére van szükség, az tervezhető legyen. Az anyagvizsgálaton belül többféle eljárást különböztethetünk meg, köztük nagy figyelmet érdemel a helyszíni keménységmérés.

helyszíni keménységmérés az anyag ellenállóképességét vizsgálja, amire rendszeresen szükség van ahhoz, hogy biztosítani lehessen a gondtalan üzemelést. Ehhez rendszerint telepített készülékeket használnak a szakemberek, ám vannak olyan esetek, amikor erre nincs lehetőség, például akkor, ha beépített szerkezetekről van szó. Ilyenkor a helyszíni keménységmérés egy hordozható készülékkel történik, ami sokkal rugalmasabb megoldást kínál, így szinte bárhol alkalmazható. Természetesen ahhoz, hogy a mérés eredményes legyen, a vizsgálati felületet gondosan elő kell készíteni, és a szükséges környezeti feltételek biztosításának is nagy jelentősége van. A helyszíni keménységmérés korszerű eszközöket követel, és nagy jelentősége van annak, hogy a szakemberek precízen lássák el a rájuk bízott munkát.

Érdekelné a helyszíni keménységmérés, de eddig még nem talált olyan csapatot, akikre szívesen bízná a munkát? Cégünkre, a R.U.M. Testing Kft.-re ilyen feladatok esetén is számíthat, hiszen az ipari anyagvizsgálat a specialitásunk! Ha szeretné megtudni, hogy pontosan milyen módszereket és eszközöket alkalmazunk a mérések során, látogasson el a www.rumtesting.hu weboldalra, és ha meggyőztük, keressen minket a +36-1-405-8934-es telefonszámon vagy az iroda@rumtesting.hu e-mail címen!