A gumi- és fémzáras tolózárak típusairól röviden

2022 nov 30. | Ipari megoldások

Víz-, gáz-, fűtéstechnika a szakterülete? Szeretne mindig olyan munkát kiadni a kezéből, ami megfelel a legmagasabb szakmai követelményeknek és a fogyasztók elvárásainak is? Dolgozzon feladatra szabott szerelvényekkel, tolózárakból is válasszon olyan kivitelt, ami kifogástalanul be tudja tölteni a funkcióját!

A jól megválasztott tolózárak nélkülözhetetlenek a különféle rendszerek megbízható üzemeléséhez, az azokban áramló közegek szabályozásához. A szerelvények alkalmasak hideg és meleg vízhez, szennyvízhez, ipari vízhez, de telített vízgőzhöz és olajszármazékokhoz is. Kiválasztásuk során alapvető szempont a vonatkozó szabvány, de nem ez az egyetlen, amire figyelni kell.

Más szerelvényekhez hasonlóan a tolózárak is csak akkor tudják betölteni szerepüket a rendszerben, ha az adott környezetre és feladatra vannak szabva. A választás legfontosabb szempontja, hogy fémzáras vagy gumizáras legyen a szerelvény, de ezeken belül is kaphatóak lapos- és oválisházú kivitelek többféle nyomásfokozattal.

Legyen szó fém- vagy gumizáras tolózárról, nagy figyelmet érdemel a megfelelő karima csatlakozás és természetesen az is, hogy a szerelvény bírja az adott környezeti körülményeket, például az üzemi hőmérsékletet. A legtöbb esetben fontos, hogy a tolózárak minden pozícióban beépíthetőek legyenek, de a működtetési módra is ügyelni kell, erre általában a kézikerekes zárás a legjobb.

EPDM gumiék zárású vagy fémzáras tolózárakra lenne szüksége? Az Őrike és Társa Ipari Szerelvény Nagykereskedés termékkínálatában mindkettőt megtalálja, méghozzá számtalan különféle kivitelben. A széles választék mellett a megbízható minőséget is fontosnak tartjuk, így ha tőlünk vásárol szerelvényt, biztos lehet benne, hogy a legjobbat nyújtja ügyfeleinek.

Termékkínálatunkkal megismerkedhet online, a nagyker.orike.hu weboldalra kattintva, ha pedig kérdése lenne valamelyik tolózárral kapcsolatban, készséggel állunk rendelkezésére. Hívja a +36-1-314-0853-as telefonszámot vagy írjon nekünk üzenetet az info@orike.hu e-mail címre!