A szellőzőtisztítás az étterem érdekét is szolgálja!

2022 szept 23. | Egyéb kategória

Étteremtulajdonosként Ön is fontosnak tartja, hogy a vendégek mindennel maximálisan elégedettek? Nem szabad elfelejtenie, hogy a magas színvonal olyan alapvető feladatok ellátását is magába foglalja, mint amilyen a szellőzőtisztítás. Ha elérkezett az idő a tisztításra, azt szakszerűen és alaposan kell végezni, ezért bízza a munkát profi szakemberekre!

Ahogy minden ágazatban manapság, úgy a vendéglátásban is igen szoros a piaci verseny, természetes hát, hogy az étteremtulajdonosok mindent megtesznek, hogy megőrizzék pozíciójukat. A különleges enteriőr, izgalmas kínálat és kedves kiszolgálás mind fontos, hogy a vendégek jól érezzék magukat és máskor is visszatérjenek. Emellett azonban vannak olyan, kötelező és nagy jelentőséggel bíró feladatok is, mint amilyen például a rendszeres szellőzőtisztítás. Az Országos Tűzvédelmi jogszabály ide vágó része szerint a gyártó által meghatározott rendszerességgel, annak hiányában pedig félévente szükséges tisztítani a konyhai szellőző rendszert. Miért van erre szükség?

szellőzőtisztítás elhanyagolása bírságot vonhat maga után, ám senki sem szereti azt a választ, hogy azért kell, mert kötelező, ennél sokkal jobb megérteni, miért olyan fontos ez. A legfontosabb érv a biztonság, a csövekben lerakódó szennyeződés ugyanis tűzveszélyes, a piszkos, elhanyagolt rendszerben könnyebben tovább terjednek a lángok, ha tűz keletkezik. A szellőzőtisztítás mellett szól továbbá az egészség, a szennyeződések elősegítik a baktériumok elszaporodását, illetve a különféle rovarok, például svábbogarak számára is kedvező feltételeket teremtenek. Végül, anyagilag sem éri meg elhanyagolni a szellőzőtisztítást, nem csak az esetleges bírság miatt, hanem azért is, mert a lerakódások következtében kevésbé hatékony, vagyis költségesebb a rendszer üzemeltetése.

Esedékessé vált a szellőzőtisztítás? Ne halogassa a feladatot, inkább forduljon hozzánk és egyeztessünk egy időpontot a munka elvégzésére! Cégünk, a Filantrop Kft. nagy tapasztalatra tett szert ezen a területen, így biztos lehet benne, hogyha ránk bízza a feladatot, kifogástalan munkát végzünk. Nézzen körül bátran weboldalunkon, a www.filantrop.org címen, és lépjen velünk kapcsolatba a +36-76-322-321-es telefonszámon vagy a filantrop@filantrop.org e-mail címen!